✅شاید چندسالی باشد که گوشمان با واژههای جدیدی چون: "سند چشمانداز ایران ۱۴۰۴"، "سیاست های کلی نظام در بخش فلان"، "سند تحول بنیادین آموزش و پرورش" و خلاصه سایر این سندهای بالادستی بیشتر و بیشتر آشنا میشود.
🔹مجموعه ۱۰۰ سند راهبری و بالادستی نظام
✅اخیرا نیز رهبری فراخوانی برای تکمیل و ارتقای "الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت" دادند.
🔹متن فراخوان و متن الگوی مذکور
✅وقتی ما به اعمال فشار و کارهایی چون "اسم اس فرستادن" و "تجمع گرفتن" که البته سرجای خودش خوب است، سرگرم و از ظرفیتهای قانونی کشور برای دستیافتن به آرمانهای انقلاب غافل شدهایم، رهبر انقلاب که بیشترین قدرت برای اعمال فشار، پرونده رو کردن و خلاصه اعتراض و... را دارند در عین تعامل با طیفهای مختلف به سرعت مشغول استفاده از ظرفیتهای قانونی و ایجاد ساختارهایی برای تحقق هرچه سریعتر و کمهزینهتر آرمانهای انقلاب هستند.
🔹مجموعه ابلاغیههای مختلف و راهبردی کلان رهبری
✅مرحله اصلی بعد از بررسیها و ارائه نظرات مختلف برای تدوین این اسناد اجرای این اسناد است. نقش این اسناد و سیاستها در برخی کشورها که امروز از قدرتهای برتر دنیا محسوب میشوند به حدی جدی است که حتی مهمترین شخصیتهای این کشورها نیز امکان انجام اقدامی برخلاف این اسناد ندارند.
👈به طور مثال سولیوان آخرین سفیر آمریکا در ایران در خاطرات خود میگوید قبل از سفر به ایران به دیدار کارتر میرود و کارتر صحبتهای مختلفی در مورد سیاستهای خود و نحوه تعامل با ایران با وی انجام میدهد اما بعد از حضور در وزارت خارجه برای صحبت در مورد وظایف خود متوجه میشود این کارتر نیست که عملا سیاستهای اساسی را مشخص میکند.
وی در این رابطه مینویسد:
وقتی که دربارهی وظایف و مسئولیتهای آتی خود در تهران با مقامات مسئول وزارت خارجه از معاون وزارتخانه گرفته تا رؤسای قسمتها گفتگو میکردم متوجه شدم که دربارهی مسائل مورد بحث نظرات کاملا متفاوتی با رئیس جمهور دارند و یاداشت مربوط به گفتگوهای من با رئیس جمهور ظاهرا دیدگاههای آنها را تغییر نداده است. وقتی که به آنان خاطرنشان شدم که بر اساس قانون اساسی ایالات متحده تعیین خط مشی سیاست خارجی از وظایف و اختیارات رئیس جمهور است، آنان با لحن تمسخر آمیزی به این سخن پاسخ دادند و در توجیه نظرات خود گفتند که رئیس جمهور فرصت کافی برای این مسائل نداشته و در هریک از این موارد توضیحات کافی به وی داده خواهد شد.
سولیوان، ویلیام، مأموریت در ایران (خاطرات آخرین سفیر آمریکا در ایران)، مترجم: ابراهیم مشفقی فر، چاپ اول، تهران، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، تابستان 1393، ص: ۴۲.
.................................................................................