⁉️ یکی از سوالات پر تکراری که بعد از انتشار کتاب «آقا روحالله» از بنده میپرسیدند، چیستی تمایزهای کتاب «آقا روحالله» نسبت به دیگر آثار مرتبط با حضرت امام است؟!
⁉️ مزیتهایی که به واسطه آنها ما کتاب «آقا روحالله» را بر دیگر کتابها ترجیح دهیم، چیست؟ چرا به این کتاب نیاز داریم؟
✅ اگرچه عمده کتابهای تألیف شده در مورد حضرت امام، کتابهای خوب و قابل استفادهای هستند اما حتما ما یک نیاز و نقص را احساس کردیم، بایستههایی در آثاری که تا کنون کار شده بود وجود نداشت و این، ما را برآن داشت که چندین سال تحقیق و پژوهش جدید را آغاز کنیم تا به محصول مطلوب خود دست یابیم.
✅ تمایزات کتاب «آقاروحالله» با آثار موجود به شرح زیر است:
1⃣ جامعیت: بسیاری از کتابهایی که تا کنون در مورد حضرت امام کار شده است صرفا به یک بعد فقهی، سیاسی، اخلاقی، عرفانی، عبادی یا خانوادگی و... ایشان پرداخته بودند اما ما پرداخت تک بعدی را برای استفاده عموم یک آسیب میدیدیم که به واسطه آن خواننده امام را صرفا یک عارف یا فقیه یا سیاستمدار میدید و نه یک عارف فقیه سیاستمدار متعبد خانواده دوست و... ما در این کتاب و مجلدات بعد آن سعی کردیم همه ابعاد امام را باهم و در کنار هم انعکاس دهیم.
2⃣ ذکر بستر تاریخی: دومین ویژگی این کتاب و مجلدات بعد آن، دیدن ظرف صدور هر قول یا فعل امام است، آنچه از امام خمینی صادر شده است در یک بستر تاریخی و شرایط محیطی بوده است که حکم قرینه معینه برای فهم فعل و قول امام را دارد، متاسفانه بسیاری از آثار مربوط به امام خالی از توضیح این بستر بودند اما در این اثر ما مجموعه مکتوبات، بیانات و خاطرات مربوط به امام را بر محور زمان تنظیم کرده و همراه با ذکر فضای تاریخی آن آوردهایم و در دل توضیح قضایا امام را روایت نمودهایم.
3⃣ ذکر استنادات: سومین تمایز مستند نمودن تمام مطالب است، به گونهای که در این مجموعه هیچ مطلبی بدون ذکر مرجع اصلی آن یافت نمیشود، همچنین تا جای ممکن و جز در ضرورتهای متنی در اصل نقل یا خاطرات دخل و تصرفی صورت نگرفته و اصالت مطالب حفظ شده است و در مواردی که تعارضاتی در نقلها وجود داشته است در پاورقی به این تعارضات اشاره شده است.
4⃣ روایت داستانی و جزئی: در کتاب «آقا روحالله» و مجلدات بعد سعی شده است همه مباحث با روایت داستانی و در قالب جزئی و مصداقی آورده شود و نه ذکر کلیات و بدون ارتباط!
5⃣ سطح بندی: پنجمین تمایز که در برخی آثار وجود نداشت، سطح بندی مباحث است بدین صورت که در متن اصلی کتاب مطالب در سطح عمومی آمده است اما برای مخاطبان علاقهمند به دانستن تفصیلات بیشتر، برخی مباحث درجه ۲ اما مهم در پاورقی یا پینوشت توضیح داده شده است.
6⃣ ششمین تمایز که خاص جلد اول تا سوم مجموعه «حیات روحخدا» است توجه کامل به دوره پیش از آغاز نهضت حضرت امام است، ایشان بعد از رحلت آیتالله بروجردی در سن ۵۹ سالگی از ۱۳۴۰ نهضت اسلامی علیه پهلوی را آغاز نمودند و متاسفانه تقریبا در همه منابعی که به زندگی ایشان پرداخته بودند، بازه طولانی مدت پیش از آغاز نهضت یا به کلی حذف شده بود و یا با مروری اجمالی از آن عبور شده بود اما ما در جلد اول از این مجموعه به دوره تکون شخصیت حضرت امام با عنوان دوره جوانی و طلبگی ایشان (۱۲۸۱ – ۱۳۱۶) و در جلد دوم و سوم به صورت کامل و دقیق و جزئی به دوره فعالیت ایشان به عنوان یکی از خواص جامعه با عنوان دوره میان سالی و استادی ایشان (۱۳۱۶- ۱۳۴۰) پرداختیم.
📌امیدواریم که توجه به این نکات و تلاش در تحقق آنها محصولی در خور حضرت امام را پدید آورده باشد.
..............................................