🎙دکتر عباس زریاب خویی از شاگردان قدیمی حضرت امام نقل میکنند:
👈«امام به لحاظ هوش و استعداد خیلی برجسته بود. اولین باری که من به خدمتشان رسیدم ۱۳۱۶ش و سن ایشان ۳۵ سال بود. ایشان در سال ۱۳۲۱ش روزی به من فرمودند: من تا حالا نمیدانستم من الآن به چهل سالگی رسیدهام و حالا میفهمم معنی آن بلوغ و کمال را که آدم در چهل سالگی پیدا میکند یعنی چه. الآن حس میکنم واقعا ۴۰ سالگی سن کمال است، سن کمال عقلی و سن کمال معنوی است. من الآن دگرگون شدهام. در آن دوره یعنی ۱۳۱۶ش طلاب و علمای همسن و سالشان در درجه سوم و چهارم بودند، در صورتی که ایشان در درجه دوم قرار داشتند نسبت به سن خود خیلی بالاتر بود، یعنی در ردیف آقا شیخ محمدعلی عراقی (آیتالله اراکی) بود و میتوان گفت بلافاصله بعد از مراجع ثلاثه (آیات عظام صدر، حجت، خوانساری) ایشان قرار داشت.»
.....
📝 منبع: امام(س) به روایت دانشوران، چ سوم، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، ۱۳۹۲ش، ص: ۱۸۱.
..........
🔻پینوشت: سن ۴۰ سالگی را سن وحی انبیاء دانستهاند و تا پیش از آن انبیاء دارای الهاماتی هستند اما از سن ۴۰ سالگی است که وحی بر آنان نازل میشود. پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله) نیز در ۴۰ سالگی مبعوث شدند. ۴۰ سالگی را سن بلوغ کامل انسان و دور شدنش از رفتارهای بچگی میدانند؛ قرآن در مورد آن میگوید:
«وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَیْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ کُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعینَ سَنَةً...» (۱۵ احقاف).
به تعبیر برخی از مفسیرن در ذیل این آیه سن ۴۰ سالگی اوج «بَلَغَ أَشُدَّهُ» یعنی اوج کمال عقلی انسان است.
🔻پدرم خیلی وقتها که حرفی میزنم یا کاری میکنم که مورد پسندش نیست، میپرسد: هنوز ۴۰ سالت نشده؟! سالیانی است منتظرم به ۴۰ سالگی برسم ببینم در این سن چه خبر است؟ خبری میشود؟ یا امید پدر را کاملا ناامید میکنم.😊
🔻 ما به چهل سالگی و بلوغ انقلابمان هم خیلی امید بستهایم ان شاء الله از این به بعد اشتباهات کمتری داشته باشیم و قدر فرصتها را به نحو احسنت بدانیم.
.................................................................................
سلام
این چند سالی که گذشته از انقلاب
دولت انقلابی بعد جنگ نداشتیم که تجربه کسب کنیم
انشاالله بعد از این
عطاملک